LATER UPDATE:
S-au ocupat toate locurile disponibile la acest webinar. Dacă dorești să afli când mai facem, cel mai bun loc pentru a rămâne la curent este newsletterul nostru, 0+ Insider – te poți abona de aici și te vom anunța când o să fie următoarele evenimente.
***
Dacă ai ajuns pe această pagină, înseamnă că te interesează workshopul despre limite sănătoase pe care-l voi ține marți, 2 noiembrie 2021, la ora 19:00, despre limitele sănătoase – la ce ne ajută și cum să le stabilim.
Este un workshop introductiv, creat pentru cei care-și doresc să învețe să spună “Nu” și sunt la începutul acestui drum. Îți va oferi informațiile și tehnicile de care ai nevoie pentru a face primii pași spre a-ți recăpăta puterea personală de a alege ce să faci și ce să nu faci.
Dacă lucrezi la această abilitate de ceva vreme și simți că te-ai blocat, este posibil ca informațiile și exercițiile din workshop să te ajute să progresezi.
În acest workshop vei afla:
- ce sunt limitele sănătoase și cum arată ele
- ce se întâmplă când nu stabilești limite sănătoase
- ce beneficii îți aduce stabilirea de limite sănătoase
- care sunt cele 3 stadii ale stabilirii de limite sănătoase
- cum să verbalizezi limitele astfel încât să scazi șansele ca celălalt să devină agresiv
- un exercițiu practic pentru a te ajuta în stabilirea de limite
Ce nu îți poate oferi acest workshop:
- o soluție miraculoasă care să te facă să spui “Nu” ușor, fără să muncești. Procesul de a învăța să spui “Nu” este lent și sinuos. Necesită conștientizare, perseverență și răbdare.
- dacă îți dorești soluții-minune, acest workshop nu este pentru tine.
Acest workshop este pentru tine dacă îți dorești să:
- ai o hartă mentală care să te ajute cum să identifici și cum să stabilești limitele optime pentru tine
- afli care este cel mai important criteriu care-ți spune dacă e cazul să stabilești o limită
- identifici care este zona în care ai nevoie să lucrezi în următoarea perioadă pentru a-ți crește abilitatea de a stabili limite sănătoase
- pleci cu 2 instrumente practice care te vor ajuta concret, începând din acel moment, să pui limite optime
Meet Your Facilitator: Povestea lui Octavian și a Limitelor Sănătoase
Până la 33 de ani am fost “băiatul super de treabă”, care îi ajuta întotdeauna pe ceilalți. Indiferent dacă aveam sau nu resursele energetice necesare. Indiferent dacă simțeam că nu mai pot.
Totul bine și frumos, primeam apreciere și validare. La greu. Problema acestui “băiat super de treabă” era că ajungea să fie epuizat și plin de resentimente. Mai mult: nu era el însuși. Proiecta o imagine care să fie acceptată și validată de cei din jur, în timp ce adevăratul Octavian rămânea cu aceste nevoi neîmplinite. Pentru că nu se manifesta.
Încercasem de mai multe ori să spun “Nu”, dar ori primisem înapoi agresivitate verbală, ori mă cuprinsese un puternic sentiment de vinovăție. Reacțiile mele emoționale mă făceau să renunț la a susține limitele pe care le simțeam ca fiind potrivite pentru mine.
Apoi, în octombrie 2016, la un training de Comunicare Nonviolentă, am participat la un workshop pe tema “Cum să spui “NU””. I was mind blown! Am aflat nu doar că puteam să spun “Nu”, dar și cum să o fac astfel încât să cresc șansele ca celălalt să mă audă.
A durat 3 săptămâni până mi-am adunat c****** (curajul :D) să-i spun șefului și colaboratorului meu de atunci – pe care-l respectam foarte mult – că vreau să-mi dau demisia. Pentru că mi-am asumat ce vreau și am știut cum să pun în cuvinte, omul din fața mea m-a înțeles și mi-a acceptat decizia. Mai ușor decât mă așteptam. Norocul începătorului.
De atunci am intrat pe un drum pe care am învățat pas cu pas cum să spun “Nu”. Drum presărat cu reușite dar și cu greutăți. Drum pe care încă îl parcurg. Simt că mai am de mers pe el.
Suntem cu toții work in progress, toată viața. Însă, între timp am devenit trainer și azi ajut alți oameni la rândul meu să se simtă înțeleși și auziți.
Dacă și tu vrei să exersezi cum să spui “Nu” fără vinovăție și cum să te prioritizezi, fără să te simți egoist(ă), te astept la webinar.
În timpul celor 2.5 ore petrecute împreună vom avea parte de:
- Teorie și informații
- 2 exerciții practice
- Debriefing
- Q&A
Când:
2 noiembrie 2021 (marți) seara, începând cu 19:00 ora României. Online – pe Zoom. Va dura 2.5 ore.