Alina Tomeș Alexoiu

Based in: Tulcea și online

Cu ce te pot ajuta:

Am o experiență de peste 12 ani în psihologie clinică și psihoterapie, iar spațiul în care lucrez este un adevărat atelier de transformare unde peste 5000 de oameni cu care am lucrat:

 • s-au eliberat de poveri emoționale și au închis în pace capitole dureroase din viața lor;
 • au ieșit din mentalitatea de victimă și s-au împuternicit;
 • au învățat să stabilească limite sănătoase în relațiile lor;
 • au (re)construit drumul spre autenticitate, încredere în sine și sănătate emoțională;
 • au învățat să își accepte propriile emoții pentru o mai bună înțelegere a propriilor reacții și pentru o mai bună gestionare a lor;
 • au învățat să își comunice nevoile asertiv;
 • au ajuns la împăcare și recunoștință față de experiențele din viața lor.

În prezent misiunea mea este să susțin femeile determinate să stabilească limite sănătoase în relații, astfel încât să își creeze forma optimă de stabilitate interioară și să trăiască o viață autentică conform propriilor nevoi și valori. Facilitez un proces sensibil și profund de redescoperire de sine, în care resursele personale sunt reactivate și valorizate.

Cred în transformările care se petrec în ritmul propriu, atunci când suntem văzuți, acceptați, respectați și valorizați cu tot ce suntem la un moment dat. Însoțesc pe cei care mă aleg ca suport spre creștere, cu blândețe și bunăvoință, cu întrebări calde și cu interes sincer pentru că experiența m-a învățat că acceptarea și conținerea emoțiilor este o condiție inevitabilă spre iubirea de sine.

 

Traininguri și formări:

 • Formare în Psihoterapia Experiențială Centrată pe Adult, Copil, Cuplu și Familie, în cadrul școlii S.P.E.R. – psihoterapeut în supervizare
 • Formare continuă în psihologie clinică și psihoterapie – Traumele psihice, recunoaștere și vindecare
 • Competente în Terapia Sistemică de Familie
 • Master NLP și Consilier NLP Integrativ®
 • Certificare în metoda Points of You® Explorer

 

Despre mine:

Sunt Alina, captivată de potențialul uman și caut mereu noi posibilități de transformare a obstacolelor în oportunități. Mă inspiră în fiecare zi poveștile oamenilor cu care mă însoțesc, iar cele mai frumoase dintre ele sunt poveștile fiicelor mele, Lavinia și Alexandra, de la care am învățat curajul, perseverența, ambiția, creativitatea, blândețea și bucuria de a trăi, indiferent de provocări.

Sunt iubita celui mai curajos bărbat care a acceptat acum 20 de ani să mă însoțească pe acest drum fantastic numit VIAȚĂ.

Acum cincisprezece ani mi-am amintit de mine. Și, pas cu pas, mi-am readus privirea în interior, plină de curiozitate “Cine (mai) sunt eu?”. A fost (încă este) un proces lung și adesea anevoios, dar am avut parte de îndrumare și de suport valoros de la oameni care au crescut înaintea mea.

De atunci, două lucruri au devenit foarte importante pentru mine – să mă dezvolt (de la angajat la soloprenor) și să am impact. Și am înțeles în tot acest proces că dezvoltarea personală și cea profesională nu se opresc când terminăm liceul sau facultatea, ci abia atunci încep.

Am vrut să renunț? Da! Am vrut să rămân în locuri călduțe, care mă păstrau mică și neînsemnată.

De ce nu am renunțat? Pentru că simțeam că am o poveste de trăit, o misiune de împlinit – să susțin și să ghidez oameni care vor să își scrie povestea vieții cu propriul stilou.

Iubesc dansul în toate formele, sunt pasionată de cardurile metaforice pentru că îmi permit să aduc mai multă lumină, conștientizare și resurse în viața mea interioară, iar de curând am descoperit bucuria culorilor pictând peisaje.

 

Ce spun cei cu care am lucrat:

”Am ales să fac acest pas spre mine și am pășit în cabinetul Alinei cu multă încredere. Știam că am ales cea mai potrivită persoană pentru mine și nevoile mele. Și fiecare întâlnire cu ea m-a ajutat enorm deoarece conștientizările nu au întârziat să apară. Așezată comod pe canapea, ascultam întrebările Alinei, adresate cu o voce blândă, caldă și calmă. M-a ajutat, încet, încet, să înțeleg că eram într-o căsnicie toxică, în care făceam totul pentru a nu supăra, a nu deranja, a nu provoca discuții, mă așezam pe ultimul loc și purtam masca soției cu o familie frumoasă și fericită.

Am învățat să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt, să îmi dau voie să fiu, să iert și să mă iert. Am înțeles prin ce lentile am nevoie să mă uit la mine, la comportamentele și acțiunile mele, am descoperit ce merit și ce sunt capabilă. Am învățat să impun limite și să îmi identific propriile valori.

Am acceptat că merit tot ce este mai bun, că și părerea mea contează, iar atunci când iau decizii să o fac în funcție de nevoile mele.

În viață facem multe alegeri și luăm multe decizii. Unele mai bune, altele mai puțin. Pentru mine, terapia se încadrează la cea mai bună decizie luată în acel moment al vieții mele și Alina la cea mai bună alegere. Ziua în care am făcut aceste alegeri a fost ziua în care am început să mă iubesc!

Mulțumesc, Alina, pentru răbdare, încredere și sprijin! Au făcut o mare diferență în viața mea!” (Paula D., cadru didactic)

”Am ales să încep terapia în momentul în care am realizat că existau lucruri aparent neînsemnate pentru alții – care pe mine mă nelinișteau. Mă simțeam ca o ciudată, și, deși aveam o vagă idee despre ce ar însemna traumă, nu eram convinsă că am trecut prin una ”adevărată” care m-ar putea afecta mai târziu.

În doar câteva ședințe am reușit să vindec cât nu am putut în toți anii de până atunci și cu fiecare ședință m-m simțit din ce în ce mai liberă de viețile altora și mai stăpână pe a mea, mi-am recăpătat puterea. Cel mai important lucru pe care l-am descoperit în terapia cu Alina este că responsabilitatea și puterea sunt în mâinile mele, iar cea mai caldă iubire vine chiar din mine. Și cu acest pachet pot ajunge oriunde îmi doresc.” (Larisa, medic veterinar)

”Mă consider norocoasă pentru că am găsit din prima încercare terapeutul potrivit pentru mine, cu ajutorul căruia am reușit să trec peste multe bariere ce mă împiedicau să cresc, să îmi asum riscuri și să mă vindec. Am realizat că eu sunt singura persoana care îmi pun limite și că tot eu pot să aleg să cresc, de aceea am reușit să aleg profilul de facultate potrivit mie. Recomand serviciile tale oricui vrea să lucreze cu el însuși și este pregătit. Ai abilitatea de a crea un mediu sigur, cald și de încredere unde îmi este ușor să plâng și să fiu eu însămi.” (Raluca T, studenta)

Meniu
Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration