Dan Calotă

Based in: Bucureşti

Cu ce te pot ajuta:

Psihologie:

  • Consiliere psihologică și psihoeducaţie legate de anxietate, depresie, dependențe (de substanțe psihoactive, substanțe medicamentoase, jocuri de noroc, muncă, s.a.), stimă de sine scăzută, relații conflictuale, probleme de comunicare.
  • Intervenții individuale: explorarea sinelui, soluționarea conflictelor interioare, dezvoltarea de mecanisme de soluționare a dilemelor existențiale, dezvoltare de noi mecanisme de a face față, sprijin și dezvoltarea de mecanisme pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Dezvoltare personală:  autocunoaștere și accesarea potențialului interior, dezvoltarea inteligenței și verbalității emoționale și a comportamentului, dezvoltarea abilităților de comunicare, gestionarea timpului, managementul stresului și al emoțiilor negative, managementul burnout-ului și managementul conflictului.

Intervenții de cuplu: certuri frecvente, gelozie, violență verbală, fizică și sexuală, indecizia de a rămâne în relație, infidelitate, tulburări de atașament.

 

Despre mine:

Sunt Dan, om, tată și psiholog.

Îmi place natura, frumosul din arhitectură, artă, mișcare, dans și ideile care îmi inspiră sufletul.
Cred cu tărie în potențialul creator al omului și în faptul că fiecare dintre noi avem de dăruit mult mai mult decât credem.

Mă văd ca pe un explorator al psihismului uman și de aici am convingerea că fiecare om are puterea și libertatea de a își crea singur propriul psihism.

În ultima vreme, sunt fascinat de efectele pe care le au identificarea și idealizarea în viețile noastre și cred că o mare parte din problemele noastre și-ar găsi rezolvare dacă am conștientiza modul negativ în care acestea ne impactează. Cred că este important ca fiecare dintre noi să devenim conștienți de propria identificare pentru că aceasta poate fi propria închisoare.

De-a lungul timpului, în lucrul cu oamenii, am realizat că primul pas către eliberarea din propriul chin este să avem curiozitate și deschidere. Personal, nu aș fi reușit să îmi practic pasiunea dacă nu aș fi fost curios și deschis față de oamenii care se așază pe canapea. Fără curiozitatea și deschiderea către propria persoană, în primul rând, nu avem cum să ne cunoaștem pe noi înșine.

Și cum am putea să ne dezvoltăm și să ne acceptăm, dacă nu ne cunoaștem și nu ne înțelegem, mai înainte de orice? Pentru mine, psihologia nu este despre cum să fii omul perfect, ci despre cum să fii omul din tine!

Călătoria mea către psihologul care sunt astăzi a început cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, iar acum sunt psiholog de 12 ani, cu formare de 6 ani în Analiză Tranzacțională, având 16 ani de experiență în lucrul cu oamenii și totalizând peste 10.000 de ore de practică 1:1.

 

Ce spun cei cu care am lucrat:

,,Am ajuns la Dan când viața mea era demolată complet și voiam să divorțez. Eram distrusă fizic și psihic. Fata veselă din tinerețe era o epavă, după 10 ani de căsnicie. I-am spus că îmi doresc să fiu frumoasă din nou. După două luni de terapie începusem să redevin frumoasă și mi-a spus: acum că ești din nou frumoasă, ce ai de gând să faci? A fost momentul în care mi-am dat seama că fără Dan Calotă nu aș fi putut să fac asta vreodată. Am mai fost la terapeuți, dar niciunul nu a reușit să mă asculte și să mă facă să spun ce i-am spus și astfel să descopăr că mă iubesc, că nu trebuie să mă uit în oglindă că să mă vad frumoasă, pentru că simt că sunt frumoasă. Dan Calotă a reușit să mă facă să fiu fericită că am divorțat, că am ieșit dintr-o relație toxică ce mă distrusese, că educația primită este și bună și rea, depinde din ce direcție o vezi, pentru că din căsnicia fericită a părinților mei nu trebuia să înțeleg că toate căsniciile sunt așa, iar fericirea nu se transmite genetic. Cel mai important, am aflat de la Dan că fericirea este o decizie. La un an de la divorț pot spune că sunt liniștită, senină, fericită. Da, mulțumită lui Dan Calotă mi-am dat seama că îmi stă bine divorțată : ) Eu și copilul meu suntem frumoși și fericiți. Nu ne uităm prea des în oglindă, dar ne trezim cântând, deși numai Dan știe cât i-am plâns pe scaun și mai nou, pe zoom. Mulțumesc că m-ai făcut să îmi amintesc cine sunt.” (L.P.)

,,Am făcut terapie cu Dan în momente negre de consum când m-a ajutat să ies din mlaștină, dar și în perioada de menținere a abstinenței. Dan este un om foarte inteligent care știe cu adevărat cum să expună conceptele astfel încât să rezoneze cu ce simt visceral. Mi-a fost și îmi este de mare ajutor, simt o evoluție de la ședință la ședință. Îl recomand cu căldură, este un terapeut foarte bun, capabil să identifice esența problemelor și să acorde suport în drumul fiecăruia spre echilibru psihic și emoțional.” (P.M.)

,,Dan știe unde e întrerupătorul de pe perete din holul ăla lung cu bezna. 🙂 e un însoțitor de drum pe care mă bucur că l-am găsit. Mai am ceva distanță de parcurs, dar cumva am încredere și în el și în mine că la capătul holului e totuși ceva. Lăsând metaforele la o parte, eu cred că toată lumea ar trebui să stea de vorbă cu un psihoterapeut iar Dan e o alegere tare mișto.” (O.I.)

,,Deși, în mod cert, un psihoterapeut deosebit de bine pregătit, Dan se dovedește a fi un real partener de dialog și, totodată, un excelent moderator al interviului eulului cu sinele. Cu o abordare deschisă, călduroasă, lipsită de condescență și răceală tipică majorității psihoterapeuților, Dan te invită mereu la un dialog de introspecție revelator. Un partener într-o călătorie interesantă! Ceea ce face să fie ușor să uiți că stai de vorbă cu un terapeut. Accesibil, dar echilibrat, profesionist, dar abordabil.” (M.C.)

Meniu
Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration