Cum folosim calendarul și cum ne ținem de el? Tehnici simple de time management pentru vremuri complexe [Webinar 2 decembrie 2021]

EVENTS

3 minute read

LATER UPDATE:

S-au ocupat toate locurile disponibile la acest webinar. Dacă dorești să afli când mai facem, cel mai bun loc pentru a rămâne la curent este newsletterul nostru, 0+ Insider – te poți abona de aici și te vom anunța când o să fie următoarele evenimente.

***

Salut,

Dacă ai ajuns pe această pagină, înseamnă că te interesează workshopul pe care-l voi ține joi, 2 decembrie 2021, la ora 19:00, despre cum folosim calendarul și cum să ne ținem de el.

Este un workshop introductiv, creat pentru cei care-și doresc să recapete controlul asupra timpului lor. 

Am foarte multe tehnici și unelte de organizare pe care le-am testat de-a lungul vieții. În călătoria mea către un sistem optim de time & task management, am trecut de la foi la agende, Exceluri și tot felul de aplicații cu care am experimentat – atât în format analog, cât și digital. Însă totul pornește de la calendar, pe care eu îl numesc arbitru în relația mea cu timpul. 

În acest workshop vom trece împreună prin pașii esențiali pentru a folosi calendarul, dar și pentru a ne ține de lucrurile pe care ni le propunem.

Povestea personală:

În visurile mele cu peștișori aurii, în care nu mi-au fost niciodată de ajuns 3 dorințe, un loc a fost mereu ocupat de dorința de a opri timpul în loc după bunul plac. De regulă, când mi-e greu și când îmi doresc să fac multe lucruri. La un pocnet de degete, simplu. 

Timpul m-a preocupat din adolescență. Mai zâmbesc din când în când la Maria de atunci care își crea calendare sau structuri de timp în jurnale, pe caietele de la școală sau pe foi pe care le purtam după mine. La 23 de ani, am citit Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity (de David Allen) care mi-a schimbat complet perspectiva asupra modului în care îmi folosesc și organizez timpul. Pentru mine a rămas cartea de căpătâi pentru time management.

Acum mă uit la timp ca la un partener. Suntem într-o relație. Modul în care gândesc despre el, cum îl folosesc sau cum reacționez la el au legătură cu această relație. 

Și, ca în orice relație, facem tot posibilul să ne înțelegem, să ne împăcăm dacă ne certăm, să ne reglăm reciproc în funcție de context, dorințe sau nevoi. Pentru că relația cu el este direct corelată cu rezultatele mele din toate ariile vieții, ceea ce îl face să fie cel mai important partener dintre toți.  

De la Getting Things Done am experimentat cu multe tehnici de time management și productivitate, dar calendarul a rămas un instrument central în modul în care îmi folosesc timpul.

Calendarul este arbitrul din relația mea cu timpul și îmi arată când mă mint și cât de mult mă mint. Practic, când mă autosabotez. 

Ce vei afla din workshop: 

  • Cum să folosești calendarul ca pe un ajutor în relația ta cu timpul. Și cum să te ții de lucrurile pe care ți le treci în el!
  • Cum să creezi un nou limbaj despre și cu timpul tău.
  • Cum să țină și el, timpul, cont de nevoile și dorințele tale.
  • Tehnici simple despre cum ne putem împrieteni cu calendarul, astfel încât să reușești mai bine să faci ceea ce îți propui.

Acest workshop este pentru tine dacă:

  • Folosești calendarul, dar nu reușești să te ții de lucrurile pe care le treci în el.
  • Nu ai calendar, dar ai vrea să începi să folosești unul pentru a-ți organiza timpul personal și profesional.
  • Ai vrea să-ți organizezi timpul mai bine, dar nu știi de unde și cum să începi.
  • Nu ești într-o relație prea bună cu timpul tău și vrei să preiei controlul lui.
  • Simți că nu ai destul timp într-o zi.
  • Te-ai săturat să-ți muți sarcinile de pe o zi pe alta, de pe o listă pe alta.

Când:

2 decembrie 2021 (joi) seara, începând cu 19:00 (ora României). Online – pe Zoom. Va dura 2.5 ore.

Despre Maria:

Change Strategist on a mission. 

Misiunea mea: să devin în fiecare zi mai bună pentru mine și pentru cei din jur. Și dacă în acest proces pot să ajut și alți oameni să facă o schimbare în viața lor, consider că am contribuit măcar puțin la bunul mers al lumii. 

Mi-am petrecut ultimii 11 ani în marketing și comunicare, mai bine de jumătate dintre ei ca director de marketing într-o companie B2B. După 7 ani de management, mi-am descoperit o pasiune pentru leadership și comunicare internă. Am descoperit că orice ai face, în orice loc, totul se reduce la oameni și nevoile lor.

La 30 de ani mi-am luat inima în dinți și am început a doua facultate, de psihologie, și m-am alăturat acestui trib de Change Strategists hotărâți să facă din lumea asta un loc mai bun.

Nu dețin rețete sau adevăruri absolute, nici nu cred că există, prin urmare învăț, experimentez, ajustez și fac în fiecare zi alegeri. Uneori mai bune, alteori nu, dar știu că dacă o cale nu merge, există mereu o alta.

Join 0+ Insider

Newsletterul 0+ Insider este cel mai bun loc unde să ne urmărești. Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce punem la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Ce NU vei primi? Informații superficiale, pline de cuvinte stufoase, concepte obosite și deja super-reciclate, “tips & tricks” sau “growth hacks”. Îți vom scrie doar când avem ceva valoros de împărtășit.

S-ar putea să te intereseze și:
Meniu
Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration